Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Al`Aqabah 2009

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Al`Aqabah 2009

Всичко започна преди около две години, когато на чаша бира Даката въздъхна „Ех, как ми се иска да се окъпя в Мъртво море” – наострихме уши и започнахме да го разпитваме как, аджеба, я мисли тая работа. Не знам дали бирата ми е дошла в повече или разказа на Даката е бил особено интригуващ, но смътно си спомням как на края на вечерта му казах „Ми добре”.

Даката е „речен вълк” – пътува по Дунава с някакви железа /според собствените му думи/. Поради спецификата на професията му се виждаме често, когато не е на път и никак – когато е на желязото. Кара мотори от доста време, като за момента най – дълго задържалата се машина при него е един СВХ 550, с който е обиколил България няколко пъти, водил го е в Румъния няколко пъти, катастрофирал е няколко пъти, възстановявал го е няколко пъти и макар да не признава, ясно се усеща тъгата му по него, въпреки, че я предаде в ръцете на едно младо момче, което толкова много го обича, че го държи в апартамента си, когато не кара.

В началото на 2008-ма година на една от редовните сбирки се заприказвахме с Вики и Бойко за намерението им да обиколят Пелопонес или Хърватска през пролетта, като междувременно аз и Ива /моята обична съквартирантка/ получихме покана да се присъединим. След неопределеният отговор „Ми да, може, ама предпочитаме Гърция” разговорите потекоха в друга посока, алкохола продължи да тече в правилната, а веселбата потече нагоре /винаги съм се чудил как нещо може да тече нагоре, но явно в определени моменти на определени места с определени хора всичко е възможно/.

Към средата на Март 2008 Вики се обади с новината, че вече е започнала да изготвя програмата за Гърция и попита кога ще ни бъде най – удобно да проведем мероприятието. Аз леко хлъцнах от изненада и смутолевих нещо от сорта „Ми айде да говоря с Ива и ще ти звънна”. Говорих с Ива – нямало проблем, да уточняваме датите. Уточнихме ги. На чаша бира споделих с Даката ква я мислим, той попита „Може ли и ние”, аз казах „Разбира се” и след провеждането на семинар на участниците в пътуването фиксирахме датите, координирахме действията си и в крайна сметка се получи най – качественото пътуване, което въобще е възможно да съществува.

Гръцкото пътуване го споменавам, щото по време на обиколките ни из Пелопонес Даката също така невинно сподели на Вики и Бойко онова негово желание за къпане в Мъртво море ...

През лятото и есента на 2008 течаха дебати „Йордания или Сицилия”. Ива беше твърдо за Сицилия поради по – краткото пътуване, но в края на 2008-а /ама съвсем в края – на 31.12.2008/ аз, Вики и Бойко взехме окончателното решение да дърпаме към Йордания, за да се окъпем в Мъртво и Червено море. Веднага казахме на Даката, че ще ходим в неговата посока, при което той рече „Добре де, ще ходим. Аз съм готов”.

Подозирам, че за формирането на горното решение повлияха не само субективните нагласи, но и някои промени в мотопарка, които се случиха през 2008-ма – в края на Септември се сдобих с един стегнат В-Стром 1000, а в началото на Ноември Бойко и Вики смъкнаха един експонат от витрината на шоу-рума на „Камор Ауто”... всъщност, тук може би бъркам – май закупуването на такива мотори беше продиктувано от плановете за пътуване ... не знам, вече се омотах окончателно ... както и да е. Даката не изневерява на стила си – като лют почитател на класическите машини той ще язди синьо – белия си Бандит 1200, който закупи два дена преди тръгването ни за Пелопонес през миналата година.

Споделих този наш план във форума на bikerz.bg и Шидера от Варна ми звънна с въпроса „Ще може ли и аз ...” – ма разбира се, че ще може – за хубави хора - винаги.

Петърчо от ЗЕДМОТО си купи някакъв кален Адвенчър 1150 /всъщност, не знам дали го е купил кален, но кален го донесе преди няколко дни в Русе за лек ъпгрейд/ и след новогодишен тест на машината из Мароко също изяви желание да си топне Д-то в прословутото вече Мъртво море, та станахме 5 мотора. Засега ...

Маршрута вече е начертан, фиксирани са датите – 24.04.-10.05.2009, приготовленията текат с пълна сила и се моля всичко да върви с нормалните за такива мероприятия проблеми.

Някой мъдрец беше казал, че очакването на празника е по – хубаво от самия празник – дано успея да разбера дали тази максима ще излезе вярна за конкретното мероприятие.

До: Al`Aqabah 2009

А аз ,като гледам ти май и не спиш вече........давай начертан маршрут....ей такива прозаични нещица.

Поздрави,
    търся си подписа....

Коментар

Ще е интересно...

Коментар

Давай маршрута
        Дафин се подготвя за пътуване в тази посока, по същото време. Сам или с мен.
        Израел? Влизате ли?
        Връщането, как сте го намислили ?
        ______2
        Е = MZ

Коментар

Мони - верно сега съм в безсънен период, ама не е тази основната причина.

Тихомир - че ще е интересно, интересно ще е, ама дано не в смисъла на старото китайско проклятие "Пожелавам ти да живееш в интересни времена"

Kro - Израел го пропускаме. Общо - взето на отиваме правим черта през Турция, като ще обърнем внимание само на Кападокия, след това минаваме на зиг-заг през Сирий и Йордания, стигаме до Акаба, след това правим черта наобратно до Турция и по крайбрежието през Дарданелите се прибираме. Маршрута е начертан, графика е съставен, ама ще помоля Бойко да качи картата, че не знам дали ще справя :-)))

Коментар

Довечера ще пусна маршрута и картата

Коментар

До колкото ви познавам, ще чакаме качествени снимки и интересен разказ, а местата, които Вики и открила ... чак на мен ми става любопитно. Ама първо - приятна подготовка и после лек път!

п.п. Това за празника, очакването, подготвянето за път и т.н., май си е вярно

Коментар

Ами ето го и маршрута

ТУРЦИЯ – СИРИЯ – ЙОРДАНИЯ 24.04.2009г. – 09.05.2009г.

1 ден – Турция – 24.04.2009г.
                Капитан Андреево – гр.Bolu – 523км, нощувка
                2 ден- Турция - 25.04.2009г.
                Гр.Bolu – гр.Nevsehir – 456км, нощувка в Гьореме
                3 ден – Турция и Сирия – 26.04.2009г.
                Nevsehir - Adana– границата със Сирия „ Bab Al Hawa”.
                Границата – Халеб Aleppo - 550км - нощувка
                4 ден –Сирия – 27.04.2009г.
                Халеб Aleppo - Крак де Шевалие - 240км.
                Крак де Шевалие – разглеждане
                Крак де Шевалие - Палмира - 210км – нощувка
                Общо 450 км.
                5 ден –Сирия – 28.04.2009г.
                Палмира – разглеждане
                Палмира – Дамаск – през двете Багдат кафе – 240км.
                Нощувка в Дамаск
                6 ден –Сирия – Йордания – 29.04.2009г.
                Дамаск – разглеждане
                Дамаск – Босра BOSRA-AMFY разглеждане – 142км
                Босра – граница с Йордания и гр.Аман – 128км.
                Гр.Amman – Мъртво море – 56км.
                Общо за деня 326км. Нощувка на Мъртво море
                7 ден – Йордания – 30.04.2009г.
                Мъртво море – Петра /Wadi Mussa/през резерват Муджиб/ – 230км.
                Нощувка в Петра. Разглеждане на Петра.
                8 ден – Йордания – 01.05.2009г.
                Петра – разглеждане и нощувка
                9 ден – Йордания – 02.05.2009г.
                Петра – пустинята Вади Рум - 130км. Нощувка в палатка на бедуини
                10 ден – Йордания – 03.05.2009г.
                Вади Рум – Акаба /Al Aqabah/ – 70км. – къпане в Червено море
                Акаба Аман – 326км – нощувка
                Общо – 396км
                11 ден – Йордания – Сирия – 04.05.2009г.
                Аман – Алепо – 539км – нощувка
                12 ден – Сирия – Турция – 05.05.2009г.
                Алепо – Mersin – 327км - нощувка
                13 ден– Турция – 06.05.2009г.
                Mersin – Antalya – 458км – нощувка
                14 ден – Турция – 07.05.2009г.
                Antalya– Кушадъсъ – 412км. Нощувка
                15ден – Турция – 08.05.2009г.
                Кушадъсъ – Чанаккале 417км. Нощувка
                16ден – Турция – България – 09.05.2009г.
                Чанаккале – Капитан Андреево - 257км.

Общо километри - 5711
                Естествено като знам как караме със сигурност ще се изпревари маршрута, но и затова съм подготвен

Димо снимки ще има естествено около 5 гигабайта, ама да знаеш, че местата Виктория до последно не ги знае и само като отидем до съответното място почва да разказва, щото нали си ми е умничка

Коментар

Ето това вече е нещо друго........,но сега ще ви вкарам малко бръмбари в главата,та господин ЗМЕЙ и ти Бойко съвсем да не можете да заспите....хаха потривам ръчички....така
                  FERRY Al'Aqabаh-Nuweiba Египет само $ 107 мотор + моторист,разстоянието го взима за 4 часа.

Приятен сън! и Поздрави,
                  търся си подписа....

Коментар

Мони не си прав
                    Днес говорихме за това ...
                    Но момчета наистина, да стигнете до Египет и да не влезнете ....
                    Не знам.
                    Аз няма да спя също
                    ______2
                    Е = MZ

Коментар

Защо да не съм прав?.....ббях във ВадиРум,но не можах да карам .....бях в Акаба ...така и не се накиснах в Червено море,да не говориме за Египет,е да си призная инфото за ферито е буквално от последния час.......но и аз няма да спя явно..
                      търся си подписа....

Коментар

Мони, виж в колко е пуснато съобщението. Развали ми съня, обаче Египет е една мечта на Вики и тя не иска да си я осъществи. Аз лично ще мина през Египет на път за Кейп Таун . Обаче в Червено море ще се изкъпя два пъти и за тебе

Коментар

Е не, наистина не е честно ... Мони - ти нямаш сърце

Някой да знае дали трябват визи за Египет

Коментар

Кажете със какви фотоапарати тръгвате ?
                            За ефективни снимки, трябва нещо малко, компактно, с готина матрица.
                            С про апарати, ще изпускате готини моменти, със сапунерки, има вероятност за лоши снимки.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                              Е не, наистина не е честно ... Мони - ти нямаш сърце

Някой да знае дали трябват визи за Египет
                              Да,трябват,но стават по-бързо и от Сирийските...,така и така ще идваш за другите....,само в карнета трябва да добавите и Египет...,а това за пикаенето в редичка не се притеснявай....всички обичаме простотийките....

Поздрави,
                              търся си подписа....

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X